مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

فرستادن كودك به مهد كودك نيازمند اين است كه فرزندتان به سن خاصي رسيده باشد و آمادگي لازم را براي حضور در مهد به دست آورده باشد. مهد كودك براي كودكان داراي مزايا و معايبي است و ممكن است والدين به دلايل گوناگوني تصميم بگيرند كه فرزندشان را از سنين خردسالي به مهدكودك بفرستند. اطلاع داشتن از مزايا و معايب فرستادن كودك به مهد سبب مي‌شوند كه والدين راحت‌تر بتوانند در اين زمينه تصميم‌گيري كنند.

توصيه مي‌شود پدر و مادرهايي كه تصميم خود را براي فرستادن فرزندشان به مهد كودك قطعي كرده‌اند، حتما از ملاك‌هايي كه در انتخاب مهد كودك حائز اهميت است، مطلع شوند. در ادامه با سن فرستادن كودك به مهد كودك و همينطور نكات مهم پيرامون اين موضوع آشنا مي‌شويم. در صورت وجود هر نوع مساله مي‌توانيد مشاوره كودك دريافت كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه فرستادن كودك به مهد كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: فرستادن كودك به مهد كودك از چه زماني مناسب است؟ 

فرستادن كودك به مهد كودك

فرستادن كودك به مهد كودك امروز به عنوان مد و با كلاس بودن خانواده تلقي مي‌شود. اما والد آگاه زمان بيشتري را خودش براي تربيت كودك صرف مي‌كند. امروزه زندگي‌ها به گونه‌اي شده كه پدر و مادرها مشغله‌هاي كاري بسياري دارند؛ به همين دليل مجبور مي‌شوند براي نگهداري از فرزندشان، آن‌ها را به مهد كودك بفرستند.

البته در اين ميان نيز والديني هستند كه شاغل نيستند اما به منظور پرورش مهارت‌هاي ارتباطي كودك‌شان تمايل دارند فرزندشان به مهد كودك برود. فرستادن كودك به مهدكودك سبب تقويت روابط اجتماعي او مي‌شود و فرزندتان مي‌تواند با دريافت آموزش‌هاي لازم، براي ورود به مدرسه و شروع تحصيل آماده گردد.

مزيت هاي فرستادن كودك به مهدكودك چيست؟

فرستادن كودك به مهد كودك داراي مزيت‌هاي مختلفي است كه در ادامه به آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

🔸 فرستادن كودك به مهد كودك سبب مي‌شود، فرزندتان اولين استقلال خود را تجربه كند و زمان‌هايي را بدون پدر و مادر با همسالان خود بگذراند.

🔸 مهد كودك‌ها فضاي مناسبي براي آموزش كودكان در سنين پايين مهيا مي‌كنند. كودكان مي‌توانند در اين مهدها مهارت‌هاي ابتدايي همچون شمارش، زبان دوم، شعرهاي كودكانه و … را بياموزند.

🔸 پرداختن به برخي كارهاي گروهي همچون سرود خواندن، نمايش‌هاي عروسكي و … سبب مي‌شود كه فرزندتان همكاري با ديگران را براي رسيدن به هدف مشترك بياموزد.

🔸 گذراندن زمان در مهد كودك منجر به پرورش قواي ذهني و همينطور مهارت‌هاي جسماني فرزندتان خواهد شد.

🔸 فرستادن كودك به مهدكودك سبب رشد اجتماعي كودك شده و او نحوه برقراري تعامل با همسالان خود و همينطور مربيان را مي‌آموزد.

🔸 وقتي كودك در مهد كودك است، مادر مي‌تواند از اين فرصت براي پرداختن به كارهاي شخصي خود استفاده كند.

🔸 قرار گرفتن در محيط مهد كودك منجر به آماده شدن او براي مدرسه رفتن مي‌شود.

🔸 مهارت‌هاي گفتاري، شنيداري، ديداري و لامسه كودكان در مهد كودك به واسطه سرود خواني، قصه گويي و … تقويت مي‌شود.

🔸 كودكان مي‌توانند در كنار همسالان خود به ورزش و بازي بپردازند.

🔸 در مهد كودك متناسب با سن كودك، برخي مفاهيم اوليه رياضي، بخوانيم و علوم آموزش داده مي‌شود.

سن مناسب براي فرستادن كودك به مهد كودك

مادراني كه شاغل هستند، پس از چند ماه مرخصي بايد مجدد به كار خود بازگردند؛ اما توصيه روانشناسان اين است كه فرستادن كودك به مهد كودك زير 5 سال اشتباه است. بهتر است قبل از سن دو يا سه سالگي از يكي از آشنايان خود مثل مادربزرگ كودك، بخواهيد كه از او مراقبت كند.

كودكان تا سن دو سالگي به طور طبيعي داراي اختلال اضطراب جدايي از مادر هستند؛ به همين دليل بهترين كار اين است كه نزد مادر خود بمانند. پس از سن دو تا سه سالگي مي‌توانيد فرستادن كودك به مهد كودك را آغاز كنيد. حتي اگر شاغل نيستيد بهتر است براي شروع روند استقلال و اجتماعي شدن فرزندتان، پس از سه سالگي او را به مهد كودك بفرستيد تا محيطي غير از خانه را تجربه نمايد.

معايب فرستادن زودهنگام كودك به مهد كودك چيست؟

به عقيده روانشناسان فرستادن كودك به مهد كودك در سنين شيرخوارگي، منجر به قرار گرفتن آن‌ها در برابر آسيب‌هاي مربوط به دلبستگي مي‌شود. دو سال اول زندگي، دوره حساسي براي رشد دلبستگي كودكان است؛ به طوري كه جدا شدن از مادر منجر به اضطراب كودك مي‌شود. دور ماندن طولاني مدت كودك از مادر سبب مي‌شود كه او احساس ناامني كند و رابطه عاطفي خوبي با مادر و ديگر افراد برقرار نكند. بنابراين توجه دائمي مادر به كودك تا دو سالگي مي‌تواند در رشد رواني و عاطفي بهتر كودك، موثر باشد.

آماده سازي كودك براي ورود به مهد كودك

ممكن است كودك در ابتدا به محيط مهد كودك عادت نداشته باشد و نخواهد از شما جدا شود. براي اينكه بتوانيد آماده سازي جهت فرستادن كودك به مهد كودك را انجام دهيد؛ به نكات زير توجه نماييد.

🔻 قبل از اينكه كودكتان را به مهد كودك بفرستيد، در مورد آنجا با او حرف بزنيد. از نكات مثبت مهد كودك و همسالاني كه در آنجا مي‌توانند با او بازي كنند، صحبت كنيد و ذهنيت مثبتي برايش ايجاد نماييد.

🔻 اگر فرزندتان از اينكه تنها در مهد كودك باشد، مي‌ترسد سعي كنيد به تدريج و كم‌كم او را تنها بگذاريد. در روزهاي ابتدايي نزد او بمانيد تا بتواند با محيط جديد و همسالانش سازگار گردد. (اگر كودك‌تان با گذشت يك ماه، باز هم نمي‌تواند تنها در مهد با دوستانش بازي كند و براي نرفتن به مهد گريه مي‌كند، حتما از يك روانشناس كودك كمك بگيريد.)

🔻 قبل از فرستادن كودك‌تان به مهد كودك برخي توانايي‌هاي لازم همچون مراقبت از خود، غذا خوردن، لباس پوشيدن، درخواست كمك از ديگران و … را به او آموزش دهيد.

وابستگي به والدين و عدم تمايل براي رفتن به مهدكودك

فرستادن كودك به مهد كودك بايد بر اساس علاقه باشد. همانطور كه اشاره كرديم برخي از كودكان تمايلي براي رفتن به مهد كودك ندارند و دليل اين موضوع وابستگي شديد به والدين مي‌باشد. اگر فرزندتان به دليل وابستگي بيش از اندازه به شما در مهد كودك بي‌قراري مي‌كند، حتما به نكات زير توجه داشته باشيد.

❌ با فرزندتان صحبت كنيد و متوجه شويد كه چرا او به مهد كودك علاقه ندارد و يا احساسش پيرامون مهد كودك چيست.

❌ اگر كودك‌تان به هيچ عنوان طاقت جدايي از شما را ندارد، سعي كنيد گاهي مراقبت از او را به نزديكان مورد اعتمادتان بسپاريد.

❌ اگر كودك‌تان در مهد كودك مانده است، بعد از خداحافظي كردن مجدد به مهد برنگرديد؛ چراكه حواس او دوباره از محيط پرت شده و مجدد بر روي شما معطوف مي‌شود.

❌ به موقع به دنبال كودك‌تان برويد، چراكه منتظر ماندن او را مضطرب مي‌كند و احساس مي‌كند كه شما او را فراموش كرده‌ايد.

❌ اجازه دهيد يكي از اسباب بازي‌هاي مورد علاقه‎‌اش يا وسيله‌اي كه دوست دارد مثل لباس و يا پتو را با خود به مهد ببرد. داشتن يك وسيله آشنا به او قوت قلب مي‌دهد.

❌ گاهي پيرامون مهد كودك از كودك‌تان سوالي كنيد و مطمئن شويد كه موضوع آزار دهنده‌اي براي او وجود نداشته باشد.

در نظر داشته باشيد كه كودك شما براي اجتماعي شدن نيازمند زمان است، بنابراين براي اينكه فرزندتان آماده رفتن به مهد شود، صبور باشيد. مي‌توانيد روزهاي ابتدايي كمي در مهد منتظر بمانيد و پس از اينكه او سرگرم بازي شد از او خداحافظي كنيد. ممكن است در روزهاي اول كودك‌تان زمان كمتري در مهد بماند؛ اما به تدريج اين ساعات را زياد كنيد تا او كاملا با شرايط جديد سازگار شود.

ملاك هاي مهم در انتخاب مهد كودك

حتما در نظر داشته باشيد كه قبل از فرستادن كودك به مهد كودك، با در نظر گرفتن ملاك‌هاي مهم، مهد كودك مناسبي را براي او انتخاب كنيد. در ادامه به مهم‌ترين ملاك‌هايي كه بايد در انتخاب مهد كودك به آن توجه كنيد اشاره كرده‌ايم.

🔺 مهد كودك بايد داراي پروانه رسمي از بهزيستي باشد.

🔺 در مهد كودك بايد به ازاي هر 10 كودك شير خوار، يك مربي و به ازاي هر 15 كودك بالاي دو يا سه سال نيز يك مربي در نظر گرفته شود. داشتن مربي متخصص و متعهد نيز از ويژگي‌هاي يك مهد كودك خوب است.

🔺 سرويس‌هاي بهداشتي، سيستم گرمايشي و سرمايشي مهد كودك بايد در وضعيت مناسبي قرار داشته باشد.

🔺 بايد ميان وعده‌هاي سالم و مناسبي براي كودكان در نظر گرفته شده باشد.

🔺 زمين بازي مهد كودك بايد ضمن ايمن بودن، داراي اسباب بازي‌هاي مناسب با سن كودكان نيز باشد. همينطور تمامي نكات ايمني توسط مربيان رعايت گردد.

🔺 كودكان بايد بر اساس تفكيك سني در مهد كودك با يكديگر بازي كنند.

🔺 توصيه مي‌شود كه مهد كودكي را براي فرزندتان انتخاب كنيد كه حتما روانشناس كودك داشته باشد.

مهارت هاي لازم جهت فرستادن كودك به مهد كودك

قبل از فرستادن كودك به مهد كودك، بايد به او مهارت هاي لازم جهت آماده سازي براي رفتن به مهد كودك را آموزش دهيد. در اين مقاله راجع به روش هاي آموزش فرستادن كودك به مهد كودك توضيح داده ايم.

🟥 مهارت هاي اجتماعي را آموزش دهيد

براي فرستادن كودك به مهد كودك بايد به او مهارت هاي اجتماعي را آموزش دهيد. مهارت هاي حركتي، پيدا كردن دوست، بازي با همسالان و … را به او آموزش دهيد تا در كلاس تنها نماند. و با همكلاسي هاي خود بازي كند.

🟧 توانايي دفاع از خود را ياد بدهيد

قبل از فرستادن كودك به مهد كودك، بايد توانايي هاي دفاع از خو را به او آموزش دهيد. والدين بايد به كودك آموزش دهند زماني كه خودش وجود ندارد؛ چگونه از خود دفاع كند و در برابر زورگويي هاي ديگران “نه” بگويد.

🟦 روش مراقبت از خود را آموزش دهيد

براي آموزش مهارت هاي فرستادن كودك به مهد كودك، بايد مراقبت از خود را نيز در برنامه ريزي قرار دهيد. كودك بايد براي رفتن به مهد آماده باشد. غذا بخورد، آب بنوشد، لباس بپوشد و به حمام برود. اين مهارت ها را كودك بايد از مادر خود آموزش ببيند.

🟨 توانايي شركت در كارهاي گروهي

يكي از مهارت هايي كه بايد قبل از فرستادن كودك به مهد كودك آموزش دهيد؛ توانايي شركت در كارهاي گروهي است. در اين آموزش كودك متوجه مي‌شود كه در مهد كودك به تنهايي بازي نكند و وسايل خود را با دوستانش تقسيم كند.

🟩 آمادگي لازم براي جدايي از والدين

فرستادن كودك به مهد كودك گاه با دشواري همراه است. كه دليل اصلي آن وابتسگي بيش از اندازه به مادر و پدر است. به همين جهت پيشنهاد مي‌شود كه قبل از ورود به مهد كودك، به او آموزش دهيد كه بايد از شما جدا شود و چند ساعتي به دور از شما به مهد كودك برود.

سخن پاياني

اولين تجربه در كسب استقلال و جدايي از مادر براي اغلب كودكان، فرستادن كودك به مهد كودك مي‌باشد. در برخي موارد كودكان از اين موضوع استقبال مي‌كنند و تمايل دارند ساعت‌ها در مهد با دوستان خود بازي كنند و گاهي نيز كودك علاقه‌اي براي رفتن به مهد كودك ندارد.

اگر شاغل هستيد و با لجبازي آنها براي فرستادن كودك به مهد كودك مواجه مي‌باشيد؛ حتما از روانشناس كودك كمك بگيريد. مركز ذهن نو شرايطي را فراهم كرده است كه بدون مراجعه حضوري و در كم‌ترين زمان، مي‌توانيد از خدمات روانشناسي كودك مركز مشاوره ذهن نو بهره ببريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه فرستادن كودك به مهد كودك مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ذهن نو از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

با كودكان وابسته به پدر و مادر چگونه بايد رفتار شود تا به مهد كودك بروند؟

اگر دليل عدم تمايل كودك‌تان به مهد ، وابستگي شديد به شما است؛ ابتدا سعي كنيد ريشه اين وابستگي را شناسايي كنيد. در نهايت مي‌توانيد پيرامون نكات مثبت مهد كودك رفتن با فرزندتان صحبت كنيد. 

منبع: فرستادن كودك به مهد كودك از چه زماني مناسب است؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/20  ] [ ۱۹ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 1
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب